Nyílászárók


Ablak A nyílászárók kiválasztásánál csak a képzeletünk, és a pénztárcánk szabhat határokat. A lakásfelújítás fontos része a kültéri nyílászárók cseréje modern, hőszigetelt ablakokra, bejárati ajtóra. Az üzembiztonság mellett fontos szempont a zajvédelem és az energiatakarékosság. Mit tehetünk, hogy otthonunk energiafogyasztása optimális legyen a lakásfelújítást követően? Hol szökhet el az energia és mit tehetünk ellene? Az új, hőtechnikai előírásoknak megfelelő ablakok és bejárati ajtók alkalmazása nagymértékben csökkenti a hőveszteséget, így energiát takaríthatunk meg.

Ajtó

Lakásfelújítás, bővítés, átépítés esetén, sokszor nyílászárók cseréjére is szükség lehet, a nyílászáróknak is sok fajtája van. A fából készült termékeket mázolással kezeljük. Manapság nagyon elterjedtek a műanyag nyílászárók, tökéletes a hőszigetelő képességük, illetve mázolni sem kell. Lakásfelújítás nem csak festés és burkolás. A műanyag nyílászárók többféle profillal készülnek 3 illetve 5 légkamrás kivitelben. Én az 5 kamrást ajánlom,mert minimális plusz költséggel jár,de a hőszigetelő képessége jelentősen megnövekszik. Az elkészült nyílászáróba tegyünk megfelelő üveget: 1.1 - es, vagy 1.4-es vastagságút argon gázzal töltött kivitelben.

Precíz beépítés. Az Ön nyílászáróinak hosszú, megbízható működése nagy mértékben függ a beépítés milyenségétől. Ezért nagy hangsúlyt helyezünk a beépítés minőségére és csak tapasztalt, munkájára igényes beépítőkkel dolgozunk.

Ár és esztétika
Mielőtt megtervezi házát, a nyílászárók esetében is gondoljon a legköltséghatékonyabb és persze legesztétikusabb termék kiválasztására! A kettő nem zárja ki egymást, mi készséggel segítünk az Önnek megfelelő alternatíva kiválasztásában!

Ablak

Általános méretezés

Ablakoknál: (parapetfal esetén) a szabad falnyílás mérete: Ablaktok szélessége +2 cm, Ablaktok magassága +5 cm
Ajtóknál (parapetfal nélkül) a szabad falnyílás mérete: Ajtótok szélessége +2 cm , Ajtótok magassága +2 cm

A falazási munkákat követően, vakolás előtt a szabadon hagyott falnyílásba utólag szerelt jelleggel történik. Nyílás kialakítás, helyszíni javító jellegű kőműves és egyéb szakipari munkák nélkül. A munkafolyamat alapvetően nem tartalmaz hézagtakarási munkákat.
Az energiaárak emelkedése miatt egyre többen döntenek úgy, hogy lecserélik az elavult, régi nyílászáróikat, és ezáltal jelentős költségeket takarítanak meg.

A műanyag hőszigetelt ablakok - kemény PVC-ből készült profilok extrudálásának technológiája folyamatosan fejlődik. Az ablakok egyik alapanyaga a polivinilklorid, mely nagyon fontos öregedés gátló anyag, ennek köszönhetően a hőszigetelt ablakok évtizedeken keresztül hibátlanul működnek.
Az ablakokat, ajtókat olyan anyagból készítik, amely ellenáll a mechanikai és időjárási hatásoknak pl.: eső, fagy, szél, UV sugárzás, hőmérsékletváltozás. Ennek során nem változik színük, alakjuk, könnyen tisztíthatóak.
Az ablakok és ajtók kiváló hő és hangszigetelők. A műanyag hőszigetelt ablakok bármilyen formában elkészíthetőek.
Az ablakok könnyen beillenek a modern vagy műemléki épületekbe is. Az ablakokat gyakorlatilag mindenféle épületben alkalmazni lehet.

Tekintse meg Galériánkban a legutóbbi munkáinkat!