Villanyszerelés


Villanyszerelés Csak egy gombnyomás, és életre kelnek háztartásunk elektromos berendezései – vagy mégsem? Egy hibás kismegszakító, eloxidálódott csatlakozók, vagy egy korábbi rossz döntésünkből adódó hibás kábelezés rengeteg bosszúságot okozhat, gyakran nem is azonnal. Persze nem kell, hogy így legyen: szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező kollégáink a tervezéstől az utolsó kapcsolóig minden részletében átgondolt, tökéletes minőségű munkát végeznek. Önnek csak annyi dolga van, hogy megtervezi, meghatározza a berendezései, készülékei helyét, a többit a mi elvégezzük.

Villám

Az elektromos áram mára alapvető szükségletünkké vált, de amennyire hasznos, annyira veszélyes is lehet. A villanyszerelés nem játék, ne kísérletezzünk vele!

Biztonságban szeretné tudni családját, értékeit?
Bízza szakemberekre az elvégzendő munkát!

A villanyszerelést megelőzi az Ön igényeinek felmérése, helyszíni felmérés, bejárás, állapot felmérés. Az adatok feldolgozása után lehetséges a hálózati elosztást megtervezni és kivitelezni a villanyszerelést.

Egy új lakás, vagy ház villanyszerelése előzetes egyeztetéssel lehet csak tökéletesen használható, kényelmes, stabil és biztonságos. A gyakorlatban fel kell mérni a megrendelő igényeit, a használni kívánt berendezéseket, azok teljesítményét, térbeli elosztásukat, stb.

Kapcsolószekrény

Lakásfelújítás esetén sok esetben komplett villanyszereléssel is találkozunk. Villanyszerelés alkalmával elsődleges célunk az egyenletes feszültségelosztás, maximális személy és vagyonvédelem.
Ha a tervek elkészültek, a szerelés két ütemben történik: először a falakba belemarjuk a csöveket és a dobozokat, gipsszel rögzítjük, majd a vezetékeket behúzzuk a csövekbe. A második ütemben elhelyezzük és bekötjük a kapcsolókat, dugaszoló aljzatokat, lámpákat, világítótesteket és egyéb fogyasztókat.

Leggyakoribb villanyszereléssel kapcsolatos feladatok:

Hasznos tanácsaim lakásfelújítás esetén:

A meglévő épületek átalakítását, átvizsgálását célszerű a festési munkák előtti időszakra ütemezni. Lehetőség van a csövekben lévő vezetékek és dobozok cseréjével a korszerűsítést megoldani.
Az Ön és családja biztonsága érdekében az érintésvédelmi rendszer felülvizsgálatát célszerű időnként akkor is beütemezni, ha látszólag minden rendben van. Gyakorta tapasztaljuk, hogy festési munkák után derül ki, hogy a villamos hálózat állapota felújításra szorul, ami ekkor már nagyobb költséget jelent.
Célszerű a teljes lakásfelújítást egyazon vállalkozóval végeztetni, ellenkező esetben Önnek kell odafigyelni a különböző szakiparok munkájának összehangolására. Célszerű, például a kőműves munkák megkezdése elé beütemezni a villanyszerelést.

Kapcsoló

A szakmai előírások maradéktalan, betartása és jól átgondolt villamos hálózat, hosszú távra biztosítja a biztonságos üzemeltetést lakásában, irodájában egyaránt.

A kivitelező kiválasztásánál ne csupán a végösszeget nézzük! Nézzük inkább meg azt,  „mit tartalmaz a költségvetés mennyiségi része”. Hisz ugyanannyi lámpatest, kapcsoló, dugaszolóaljzat, stb. esetén az összekötő villamos hálózat kiépítésénél kevesebb anyaggal, szakszerűtlen munkával, harmadába kerülhet a lakásunk, irodánk villanyszerelése.