Víz- és gázszerelés


Fürdőszoba felújítás Lakásunkban mindent átszőnek a csövek, szállítsanak azok akár hideg vagy meleg vizet, illetve gázt. Ezek állapotára feltétlenül érdemes odafigyelnünk, még akkor is, ha a falban, vagy nem látható helyeken kígyóznak. Lakásfelújítás esetén érdemes számításba venni a csőhálózat javításának, vízóracserének, és a csövek, lefolyók, szifonok tisztításának költségeit is! A régi, elhasználódott fűtőtestek új, korszerűbbre cserélésével nem csak a lakás esztétikai értéke növekedhet, hanem jelentős mennyiségű energiát is megtakaríthat!

Fürdőszoba felújítás

Lakásfelújítás alkalmával sok esetben csak a fürdőszobát szeretnék felújítani. Ekkor is feltétlenül győződjünk meg a falban lévő csövek állapotáról!
Lakásfelújítás személyes felmérésekor kérem, jelezzék fűtéskorszerűsítési igényeiket is. A felújításra szánt összeg kalkulációjánál ne feledkezzenek meg az esetleges vízóracsere, csőhálózat javítás költségeiről is. Kollégáink kiváló szakképesítéssel rendelkeznek, így maradéktalanul ki tudják elégíteni az Ön különleges igényeit is.

Központi fűtés tervezésekor a megfelelő hő leadó egységet kiválasztása, elhelyezése nagyon fontos. Felületi, szerkezeti kialakítástól függően más-más hőérzet érhető el különböző radiátorokkal.
El kell döntenünk, hogy a fűtést milyen rendszerű gázkazánnal szeretnénk megoldani, ehhez milyen kéményt építsünk. A mai kiforrott technológia megköveteli a gázfűtést, de nagyon figyeljünk a fűtés hatásfokára a mind magasabb energia árak miatt. A leggyakoribb vélemény szerint a kondenzációs technológia a legjobb, ezzel lehet a legtöbbet spórolni. Éghajlati viszonyainkat figyelembe véve, és a hazai honos fűtésszerelési technológiát, egy sima turbós kazán is kedvezően üzemeltethető. Ezen esetekben ajánlom a LEIER ECO 14 kéményt, mely megfelelő a turbós és a kondenzációs kazánhoz egyaránt.

 Nem telik el év, hogy ne hallanánk szén-monoxid-mérgezés okozta tragédiákról.
Rossz kémény és elhanyagolt gázkészülék is követelhet áldozatokat!

Leggyakoribb víz- és csőszereléssel kapcsolatos feladatok:

 

 

Duguláselhárítás

10 jó tanács a dugulás megelőzőséhez

 

  1. A sütő olajat ne meleg, hanem hideg vízzel hígítsuk fel és úgy öntsük a WC-be mert meleg vízzel dugulás okozója lehet.
  2. Amikor nem darabos ételt mosogatunk, el ne használjunk szűrőt, mert lelassítja a víz áramlását és nem tudja a víz átmosni a csővezetéket, így dugulás keletkezhet.
  3. Ha nem mosunk hajat fürdés közben, ne használjunk szűrőt, mert lassítja a vizet és ez előbb- utóbb dugulás okozója lehet.
  4. Ha a dugulás elkezdődött, soha ne öntsünk bele lefolyótisztító szereket, mert általában többet árt, mint használ.
  5. A mosogató lefolyó rendszerébe havonta egyszer öntsük egy nagy lábos lobogó vizet, hogy a leülepedett zsírt feloldja és lemossa. Ellenkező esetben a cső eldugulhat.
  6. Amennyiben van a fürdőszobában padlóösszefolyó, rendszeresen öntsünk bele egy vödör vizet, mert ellenkező esetben lerakódhat benne a szennyeződés és ez dugulás okozója lehet.
  7. Havonta egyszer húzzuk le a WC-tartályt és öntsünk mellé egy vödör vizet, ez a csővezetéket teljes keresztmetszetében átmossa. ellenkező esetben dugulás keletkezhet.
  8. Évente egyszer tisztítsuk a szifonokat, mert ellenkező esetben ez is eldugulhat.
  9. Használjunk vízben oldódó WC-papírt, mert ellenkező esetben a WC-papír nem tud feloldódni a vízben, és le tud rakódni a csővezetékben, és dugulás okozója lehet.
  10. Ne dobjunk intim női pipereszereket a WC-be, inkább dobjuk a szemetesbe, mert ezek az anyagok megdagadnak, lerakódnak a csővezetékben és dugulást okozhatnak.