Komplett lakásfelújítás

Komplett lakásfelújítás

Amikor megformálódik az elhatározás a lakás felújítására, nagy az izgalom a családban, milyen is legyen az új otthon. Esténként az ebédlőasztalnál lázas tervezgetések folynak, hogyan lehetne szebb, praktikusabb, kényelmesebb az otthon a lakásfelújítás után. Ugye Ön sem szeretné, ha néhány hónap múlva a felújításra csak a lepotyogó csempe, csöpögő csapok, réseken befúvó szél, nyikorgó nyílászárók emlékeztetnék, és esetleg a méregdrága hitel számlái?

Festés

Szobafestés

Nem vagyunk egyformák – ez igaz az ízlésvilágunkra is, ami lakásfelújításkor is megmutatkozik. Van, aki a tapétázott falat kedveli, de van, aki a festett falfelületet részesíti előnyben. Egy biztos: a fal "csupaszon" nem maradhat!
Lakásfelújítás szó hallatán sokan rögtön festésre gondolnak. Természetesen beletartozik, sőt talán a munka koronája a festés és a mázolás.
Az egyszerű szobafestést, mázolást gyakran un. díszítőfestéssel kombináljuk.
A festés vagy tapétázás - a lakásfelújítás részeként, vagy akár önállóan is - az egyéni igények megvalósításáról, az elvégzett munka esztétikájáról szól.

Padlóburkolás

Hidegburkolás

A burkolatok számos fajtája megtalálható az Ön otthonában is. Talán észre sem veszi őket mindaddíg, amíg minden rendben van velük.
Lakásfelújítás esetén viszont érdemes elgondolkoznia, hogy "egy kosszal" nem érdemesebb-e felújíttatni a megkopott járólapot, lepotyogott csempét is?
De nézzen körül a ház körül is, hisz a külső burkolatok is legalább ilyen fontosak, gondoljon akár a lábazatra, vagy a kerítésre!
Túlságosan drága és látványos dolog a burkolás, ezért mindenképpen érdemes azt szakemberrel elvégeztetni, hogy évekig elégedettek legyenek az elvégzett munkával.

Kőműves

Kőműves munkák

Valószínű nem sok lakástulajdonos van, aki maximálisan elégedett lenne otthona elrendezésével. Lakásfelújítás alkalmával mindig kérjük ki kőművesmesterünk véleményét, támaszkodjunk szakmai tudására.
Hiszen ha lakásfelújítás lesz Önöknél, ott lehet-lesz fal áthelyezés, megszüntetés.
Kőműves munkákkal kapcsolatos kérdéseikre bármikor szívesen válaszolok e-mail-ben.

Dryvit

Dryvit hőszigetelés

Lakásfelújítás lehet külső utólagos homlokzatszigetelés is. Hazánkban a dryvit-technológia a legelterjedtebb, de számos más gyártó is létezik a piacon. Homlokzati hőszigetelésnél vegyük figyelembe a falak vastagságát, miből készültek a falai, milyenek a nyílászárók, és hogy a födém le van e szigetelve megfelelően? A szigetelésnél azt is vegyük figyelembe, hogy a túlszigetelés gombásodást, vizesedést, penészedést okozhat. A nem megfelelően elkészített hőszigetelésünk károsíthatja az épületünk szerkezetét, és súlyos légúti megbetegedéseket okozhat. Ha már kész épületről beszélünk, az utólagos hőszigetelés elkészítése nem könnyű feladat. Lakásfelújítás kapcsán több esetben találkoztunk tetőtér beépítési kérelmekkel. A tetőtér beépítésekor nagyon figyelembe kell venni az anyagok kiválasztását, hőszigetelő képességük alapján.

tető

Ács, tetőfedő, bádogos munkák

A tető nem csak az épület megkoronázása, dísze, hanem rendkívül fontos egyéb feladatai is vannak. Gondoljunk csak a hőszigetelésre, a szerkezeti elemek védelmére a környezet károsító hatásai ellen. A tető megfelelő állapotban tartása alapvető fontosságú családunk nyugalma, biztonsága érdekében. Lakásfelújítás alkalmával ne csak belül, kívül is mérje fel háza állapotát!

Fürdőszoba felújítás

Víz- és gázszerelés

Lakásunkban mindent átszőnek a csövek, szállítsanak azok akár hideg vagy meleg vizet, illetve gázt. Ezek állapotára feltétlenül érdemes odafigyelnünk, még akkor is, ha a falban, vagy nem látható helyeken kígyóznak. Lakásfelújítás esetén érdemes számításba venni a csőhálózat javításának, vízóracserének, és a csövek, lefolyók, szifonok tisztításának költségeit is! A régi, elhasználódott fűtőtestek új, korszerűbbre cserélésével nem csak a lakás esztétikai értéke növekedhet, hanem jelentős mennyiségű energiát is megtakaríthat!

Villanyszerelés

Villanyszerelés

Csak egy gombnyomás, és életre kelnek háztartásunk elektromos berendezései – vagy mégsem? Egy hibás kismegszakító, eloxidálódott csatlakozók, vagy egy korábbi rossz döntésünkből adódó hibás kábelezés rengeteg bosszúságot okozhat, gyakran nem is azonnal.
Persze nem kell, hogy így legyen: szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező kollégáink a tervezéstől az utolsó kapcsolóig minden részletében átgondolt, tökéletes minőségű munkát végeznek. Önnek csak annyi dolga van, hogy megtervezi, meghatározza a berendezései, készülékei helyét, a többit a mi elvégezzük.

Gipszkarton szerelés

Gipszkarton szerelés

Hazánkban is egyre ismertebb a gipszkarton, mint építőanyag. Sok építész, tervező, beruházó és kivitelező ismeri el a gipszkarton hasznos voltát, műszakilag és gazdaságilag egyaránt.
Rejtett világítás beépítésével, a sík falak térbeli megtörésével megváltoztathatja lakása hangulatát, formai gazdagságot, modern designt kölcsönöz otthonának.
Ha fel akarja újítani otthonát, számoljon ezzel a lehetőséggel is!

Ablak

Nyílászárók

A nyílászárók kiválasztásánál csak a képzeletünk, és a pénztárcánk szabhat határokat. A lakásfelújítás fontos része a kültéri nyílászárók cseréje modern, hőszigetelt ablakokra, bejárati ajtóra. Az üzembiztonság mellett fontos szempont a zajvédelem és az energiatakarékosság. Mit tehetünk, hogy otthonunk energiafogyasztása optimális legyen a lakásfelújítást követően? Hol szökhet el az energia és mit tehetünk ellene? Az új, hőtechnikai előírásoknak megfelelő ablakok és bejárati ajtók alkalmazása nagymértékben csökkenti a hőveszteséget, így energiát takaríthatunk meg.

Családi ház építés

Minden család életében eljön az a pillanat, amikor felnőnek a gyerekek és a családiház-építés fogalma felmerül. Az építkezés folyamán törekedjen minden munkafolyamatról számlát kapni, mert csak így lesz garanciája az elvégzett munkákról.